CEWE Japan Photo Blogg

Tegnehanne tester Wacom Cintiq Pro 13

Hanne Sigbjørnsen, kanskje bedre kjent som Tegnehanne gjennom sine humoristiske og treffende tegneserier i Aftenposten, har testet Wacom Cintiq Pro 13. Her følger hennes egen rapport om tegnebrettet.

Jeg er tegneserieskaper og illustratør, og har jobbet digitalt på tegnebrett i rundt 7 år. Jeg har tidligere brukt Wacom Bamboo One, Wacom Intuos 4 og en mye eldre versjon av Wacom Cintiq, og det skal sies at jeg er svært fornøyd med Wacom-brettene. Nå fikk jeg teste Wacom Cintiq Pro 13 Creative Pen & Touch. Jeg er ingen profesjonell anmelder, men dette er mitt forsøk på en så systematisk og ærlig anmeldelse av det som jeg kan:

Førsteinntrykk

Brettet er minimalistisk designet, og gjør seg veldig fint på skrivebordet. Det er tynt og lett og har to klaffer under som gjør at det kan stå i 20-graders vinkel, som er en fin arbeidsposisjon. Pennen er god å holde og har to praktiske hurtigtaster. Det som ødelegger litt for det estetiske er ledningssystemet. Med fire forskjellige ledninger i tillegg til en adapter (om du ikke har USB-C-inngang, noe jeg ikke har) blir det litt rotete, men ingenting som ikke kan skjules. Det gjør imidlertid at brettet egner seg best for en stasjonær set-up – det er ikke et tegnebrett jeg ville tatt med meg på en café.

Test av Wacom Cintiq Pro 13

Skjerm

Jeg blir overbevist med en gang jeg får på tegnebrettet. Skjermen har god oppløsning (1080p), føles stor for sine 13 tommer, og har skarpe farger (87% adobe RGB). Ingenting å utsette rent visuelt.

Brukeropplevelse

Brettet er lett å sette opp og kalibrere. Pennen er nøyaktig, og har svært god trykksensitivitet, som gjør det veldig gøy å tegne på. Det som mangler på dette tegnebrettet er hurtigtaster, som jeg har blitt vant til på alle mine tidligere brett. Det har fem forhåndsinnstilte touch-knapper øverst, men de kan ikke tilpasses etter egne behov. Jeg måtte derfor bruke tastaturet på MacBooken som hurtigtaster, noe som er litt mer kronglete enn å ha alt tilgjengelig på tegnebrettet.

Test av Wacom Cintiq Pro 13

Antageligvis har de droppet hurtigtastene for touch-funksjonen, men den fungerer heller ikke helt optimalt. Palm rejection fungerer rundt 90% av tiden, men den ene gangen det registrerer håndflaten før pennen og lager en prikk der den ikke skal være, var nok til at jeg skrudde av hele touch-funksjonen.

Begge disse problemene ble løst ved at jeg fikk skaffet meg en Expresskey Remote, som selges separat. Den har 17 knapper som kan kobles til de kommandoene jeg bruker mest + en touch-ring til zooming.

Test av Wacom Cintiq Pro 13

Oppsummering

Jeg anbefaler Cintiq-serien til alle som vil høre, og dette er det beste tegnebrettet jeg har prøvd med tanke på bildeskarphet og trykksensitivitet. Alt føltes veldig sømløst, i hvert fall etter at jeg slo av touch-funksjonen, som jeg virkelig ikke fikk til å funke godt nok.

Det er dog litt stiv pris, spesielt om du skal ha Expresskey Remote i tillegg. Men for meg som bruker tegnebrett hver dag, var investeringen i et brett med skjerm absolutt verdt det, og alle tegnebrettene jeg har hatt har vart lenge og holdt seg i god stand.

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *