CEWE Japan Photo Blogg

Reptiler i fokus

Bak en gul murfasade på St.Hanshaugen, inne i en nokså anonym bakgård, finnes en dør som leder inn til en fascinerende liten jungel i miniatyr. Oslo Reptilpark har bragt fjerne breddegrader til en bygård i St. Olavsgate, og i samarbeid med Japan Photo arrangerer de kurs i makrofotografering torsdag 26. februar og onsdag 6. mai.

Morelia viridis_100214_001_copy2

Grønn trepyton (Morelia viridis) fotografert i Oslo Reptilpark – foto:Thor Håkonsen

Reptilparken huser over femti ulike arter, og er et inspirerende sted å eksperimentere med makrofotografering. Gekkoer, slanger, pilgiftfrosker, øgler, edderkopper og insekter – alle sammen gir utallige muligheter for spennende motiver med sin imponerende detaljrikdom, dekorative former og et fargespekter som er vakrere og mer variert enn man kanskje skulle tro.

Deltakerne blir undervist av kursledere med mye kunnskap og lang erfaring både med reptiler og med makrofotografering, men aller mest får de lov til å prøve seg i praksis med kameraet sitt. Her er det stort rom for å utfolde seg og bli inspirert av hverandre, og få hjelp av dyktige veiledere som demonstrerer og gir smarte tips og råd.

Trykk her hvis du ønsker å melde deg på kurset.

(artikkel fortsetter under bildet)

Pogona vitticeps001

Skjeggagam (Pogona vitticeps) fotografert i Oslo Reptilpark – foto:Thor Håkonsen

Er du ikke overdrevent glad i krypdyr og foretrekker litt avstand, så gjør det ingenting heller. Det kreves verken spesiell forkjærlighet for eller fysisk nærkontakt med dem for å kunne ta gode bilder. Det holder lenge med en genuin interesse for fotografering og lyst til å utfordre sin kreative side så vel som den tekniske. Det kan være greit å ha gjennomgått grunnkurset i makrofotografering, men det er ikke noe krav. Grunnleggende kunnskap om fotografering generelt er det imidlertid en fordel å ha.

Hellas_2013

Thor Håkonsen

Kursleder Thor Håkonsen jobber til daglig som kampanjeansvarlig i Japan Photo. På fritiden er han lidenskaplig opptatt av reptiler og reiser rundt i verden for å fotografere og studere dem i naturen. Han har levert bildene til den norske boka Herptiler, ført i pennen av Remi Andersen fra Akvariet i Bergen, og er også leder i interesseorganisasjonen Norsk Herpetologisk Forening. Du kan se bildene hans på Facebook under «Thor Hakonsen Photography».

Det er fortsatt mulig å sikre seg en plass, så har du lyst til å delta kan du klikke her. Om ikke tid og sted passer for deg denne gangen, så fortvil ikke. Det kommer flere makrokurs utover våren, både i Oslo, i Kristiansand Dyrepark og på Akvariet i Bergen – bare følg med på våre nettsider

 

Fotografering av stor hoggorm på Kypros

Fotografering av stor hoggorm på Kypros – foto : Guillerme Russel Lima

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *