Japan Photo Blogg

Herlige ferietid – Tips til mobilfotografen!

Juli, ferie, sol og nakne tær i forfriskende badevann. Fellesferien nærmer seg med stormskritt, og det planlegges, pakkes og stresses kanskje litt i mange hjem om dagen. Men ferien skal være alt om det å slappe av, finne gleder i hverdagslige ting, utforske nye oppdagelser, og nyte gode øyeblikk sammen med de man er glad i.


Ingen tvil om at ferie er rekreasjon for kropp og sjel – en tid hvor man bare skal nyte og oppleve. Som for folk flest, er kanskje mobilen din også med i de fleste situasjoner?

Når sommerens beste mageplask skjer rett foran øynene dine, eller sommerregnet plutselig øser ned på de lettere svartbrente grillpølsene – ja, da er det jo utrolig greit at man bare kan dra opp smarttelefonen fra lomma, og forevige de morsomme øyeblikkene. Garantert situasjoner man vil se tilbake på senere – og kanskje også le litt av.

Vi gir deg noen små tips som du kan ta med deg på ferien.

 

 📸 Tips for mobilfotografering:

1. Ha alltid med deg smarttelefonen, og ha den lett tilgjengelig! Du vil ikke gå glipp av “the moment!”
2.
 Tørk av kameralinsen. Den blir ofte skitten og fettete av mye bruk, og av å ligge i lommen. Ved å få linsen ren, vil bildene bli mye klarere og penere.
3. Hold kameraet stødig for å få et skarpt bilde. Kanskje et tips er å holde albuen på et fast underlag, eller få tak i et stativ?
4. Tenk også på bakgrunnen, ikke bare på den du tar bilde av. Slik får du en fin helhet.
5. Ta MASSE bilder  – og eksperimenter med vinkler. Beveg deg rundt det du tar bilde av. Slik finner du ut hva som fungerer best, gir det beste lyset og stemningen. Gå gjerne ned på kne for å få en naturlig vinkel.
6. Unngå bruk av blitz for å få et mest mulig naturlig lys. Sommerlyset er vakkert, og er den beste naturlige blitz.

Viktigst av alt er å nyte de lange sommerdagene sammen! Søk gode opplevelser, og spis masse is! Husk bare å dra opp mobilen innimellom for å ta gode bilder – det vil garantert lønne seg for senere.
Husk også at du kan sende postkort direkte fra mobilen din – med dine egne bilder. Last ned vår gratis app, og du er i gang. Postkortene sendes direkte til mottaker – i lynfart! Så dette må du prøve! Du kan lese mer om App’en og mulighetene her.

Når ferien er på hell, og bildene mange – lag selvsagt en CEWE FOTOBOK med feriebildene dine.

🌞 GOD SOMMER!

Om forfatter Vis alle innlegg

Inger Lise

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *