CEWE Japan Photo Blogg

Ta vare på de verdifulle minnene

De hyggelige hjemmevideoene
Du tar frem bagen med det gamle videoutstyret ditt ut fra skapet på soverommet, og bærer det ut i stua. Det er familiekveld, og alle sitter samlet for å se på videoer fra da Victoria på 25 var baby og konfirmasjonen til Knut på 28. Du legger merke til kassettene med titlene «bryllupsreise» og «30års-laget til Thor», smiler litt for deg selv, og tenker at disse må vi se på når ungene ikke er her.

Det er flere år siden sist dere var samlet for å reise et lite stykke tilbake i tid, og gjengen sitter spent i sofaen mens du kobler videokameraet til TV-en. Du leter frem riktig kassett, setter den inn i apparatet og trykker på play. Ingenting skjer. Videokameraet fra 1990 har rett og slett pensjonert seg etter nesten 30 års trofast tjeneste. Du stirrer på de 48 kassettene som ligger i bagen, og lurer på om det var det. Hvordan skal vi få sett på de dyrebare minnene igjen?

De gamle bildene
For første gang på lenge åpner du skuffen i den gamle kommoden som dere har plassert i kjelleren. Det har gått så langt tid, at du helt har glemt hva som befinner seg der. Under vitnemålet ditt fra videregående og et bevis på at du tok et førstehjelpskurs i 2001, finner du et gammelt fotografi. Du tar det opp og studerer det – hvem er nå dette igjen? Du flipper bildet rundt, og på baksiden står det skrevet «Ingrid og Amalie 1890». Det er jo oldemor og søsteren hennes da de var unge! Bildet har falmet litt, og du skulle gjerne delt dette med broren din som bor på andre siden av landet.

Digitaliser minnene
Disse verdifulle minnene er det selvfølgelig håp for. Enten du har gamle videokassetter eller fotografier, så kan du ta de med til nærmeste CEWE Japan Photo-butikk, så hjelper vi deg med å digitalisere dem. Med moderne teknologi overføres dine analoge skatter til minnepenn/harddisk, slik at du kan se på de om og om igjen. Fordelen med å få opptakene dine på en minnepenn/harddisk er at du enkelt kan legge dem over på datamaskinen din og sette alt sammen til en filmpresentasjon for en spesiell anledning. Eller du kan sende det gamle bildet du fant i skuffen på e-post til broren din.

Og hvis bildet er gammelt og slitt kan vi i tillegg hjelpe deg med å reparere riper, fjerne flekker og gjenopprette farger. Tips: De gamle bildene vil gjøre seg godt i en historisk CEWE FOTOBOK!

Bor du ikke i nærheten av en CEWE Japan Photo-butikk? Ta kontakt på salg@japanphoto.no for å sende inn til oss!

PS: I hele mars får du 30% avslag på digitalisering!

Om forfatter Vis alle innlegg

Monika

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *