CEWE Japan Photo Blogg

Smarte dingser til mobilen din!

De fleste kameraer på dagens smarttelefoner kan ta bilder av god kvalitet. Men det er fremdeles noen ting som kanskje ikke er helt optimalt. Med disse artige og smarte dingsene kan du oppgradere mobilkameraet ditt noen hakk, og ta endre bedre bilder og videoopptak!

Objektiver
Hvis du ønsker å utvide bruksområdet til mobilen din, så kan det være en god idé å skaffe seg ekstra objektiver! Det er ganske enkelt, faktisk – du klipser bare objektivet på mobilkameraet ditt, og voila! Så har du plutselig utvidet bruksfeltet til mobilkameraet betraktelig. Det finnes ulike varianter, blant annet vidvinkelobjektiv, teleobjektiv, makroobjektiv og fiskeøyeobjektiv. Vidvinkelobjektivet er supert for deg som liker å ta landskapsbilder. Teleobjektivet trekker motivet nærmere, og kan være fint å bruke hvis du skal ta portrettbilder. Hvis du synes det er gøy å ta nærbilder av planter og små detaljer, kan et makroobjektiv være det du leter etter. Denne kan nemlig hjelpe deg med å ta skarpe bilder bare noen få millimeter fra motivet! Fiskeøyeobjektivet får alt til å bue kraftig, og er morsomt for den kreative mobilfotografen. Objektivene kan kjøpes separat, eller du kan skaffe deg et objektivsett med flere ulike typer.

Gimbal
Det kan være ganske vanskelig å holde mobilen helt i ro under opptak. Det er kjipt å komme hjem og se at opptakene dine har mye risting, og i verste fall er helt ubrukelige. En gimbal kan være til stor hjelp, og sørger for bedre og jevnere videoopptak! Gimbal-en festes på mobilen omtrent som en selfiestick, og holder mobilen stabil. Den absorberer rystelser og bevegelser, noe som resulterer i glidende panoreringer og skarpere opptak!

Mikrofon
Lyden som tas opp via mobil er ikke alltid den beste. Hvis du bruker mobilen til å lage videoer, eller podcast, kan en ekstern mikrofon gjøre underverker for lydkvaliteten. Disse kobler du enkelt til mikrofonuttaket i mobilen din, og det finnes både mygg og shotgun-mikrofoner!

Stativ
Du har kanskje forsøkt en del kreative metoder for å stille opp mobilen i en posisjon som gjør det mulig å lage en video hvor du selv sitter foran kameraet. Kanskje du nettopp har startet å videoblogge, og lagt opp bøker, brukt teip eller fått kompisen din med skjelvende hånd til å bistå. Med et stativ trenger du ikke styre så fælt lenger. Noen stativer kommer også med en fjernutløser, slik at du enkelt kan ta selfies eller gruppebilder. Det er også mulig å kjøpe fjernutløsere separat.

Nødlader
Du er ute på tur, plutselig er batteriet på 5% og det finnes ingen stikkontakt i nærheten. Spesielt når det er kaldt ute flyr batteriprosenten av gårde mye raskere enn vanlig. Kjenner du deg igjen? Få bukt med frustrasjonen, og skaff deg en nødlader slik at du aldri går glipp av noen fine blinkskudd på din vei!

Om forfatter Vis alle innlegg

Monika

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *