CEWE Japan Photo Blogg

Her er julegaven til den som har alt

Skal du kjøpe julepresang til noen som verken trenger sokker eller slips? En bildekalender er en flott julegave til alle, ikke minst til dem som «har alt». Ikke bare er den praktisk, den er også en fin måte å vise fram årets blinkskudd på. Her gir re:member deg de beste tipsene til hvordan du kan lage en personlig bildekalender.

«Fotokalender har vært en julegave­bestselger i mange år», sier Inger Lise Vereide, markedssjef i Japan Photo.

«Det er en fin måte å vise fram minner fra gode øyeblikk gjennom et helt år. Det blir en veldig personlig gave, og dermed en perfekt presang til noen som har alt», sier hun.

Bedre oversikt i hverdagen
En bruksvennlig og dekorativ bildekalender er et sikkert julegavetips.

«De vi selger mest av, er 13-­siders årskalendere i A4-­format«, forteller Inger Lise, og legger til at det finnes mange ulike kalendere å velge mellom, blant annet varianter som bordkalender og aktivitetskalender.

En tremånederskalender, for eksempel, er ideell for å holde styr på planer og avtaler. For familier med travle hverdager, kan en familieukeplan bak akryl være til god hjelp for å organisere ukene.

Du kan velge mellom flere designforslag og legge inn eget bilde til hvert familiemedlem. Ukeplanens overflate er laget av 4 mm akrylglass, som enkelt kan skrives på og tørkes av.

«Dette er en utmerket gaveidè for familien der mor er lei av å fungere som en levende minnebrikke. Da får du samlet alle aktiviteter på en plass, med flott design», sier Inger­Lise.

Du er designeren
Har du panoramabilder eller bilde­collager du vil vise fram, har Japan Photo i år kommet med en kalender i  XXL-­størrelse for store panorama­bilder. Det brede formatet gjør at soloppganger, horisonter, strender eller majestetiske fjellkjeder kan folde seg helt ut.

Felles for alle formatene er at det er du som er designeren. Du legger inn de bildene du ønsker og kan skrive inn dine egne tekster, du velger om bildene skal snakke for seg selv eller om du vil bruke tematiske bakgrunner og designelementer. Flere formater lar deg også velge oppstartsmåned selv.

Fotokalender til alle
En bildekalender er helt klart en flott presang til familiemedlemmer. Det er ingen tvil om at besteforeldre vil sette pris på en årskalender med bilder av barnebarna, eller at hele familien kan kose seg med fine bilder av kjæledyret, men det finnes også andre muligheter.

Hva med en enkel årskalender til kolleger? Eller en en stilig bordkalender til venninnegjengen, hvor du på forhånd har markert datoene for neste års planlagte jentetur?

Bruk gjerne øyeblikksbilder
Du kan også velge fritt når det kommer til hvilke bilder du bruker. Det er bare din egen kreativitet som settter grensene.

«Mange tenker kanskje at de ikke har noen bilder de kan bruke, de har en viss idé om hvordan bildene bør se ut, men de trenger ikke se ut som klassiske fotograf­foto», sier Inger Lise.

«Det mest autentiske er det du skaper selv i et øyeblikk som et minne for framtiden. Bruk gjerne øyeblikksbilder fra mobiltelefon eller blant feriebildene, det er helt uproblematisk», sier hun.

Dersom du ønsker, kan du selvfølgelig også ta bilder spesielt til kalenderen, men det trenger ikke være komplisert. Som eksempel kan alle familiemedlemmene bidra med hver sin selfie, eller dere kan ta bilder ved ulike landemerker i byen dere bor i eller ved steder som betyr mye for dere.

 

Denne artikkelen er også publisert på re:member.no.

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *