CEWE Japan Photo Blogg

Enkle tips til vinterfotografering!

Det er tid for vinterferie og moro i snøen. Store deler av Norge er nå dekket med snø. Noen synes den er irriterende, men de fleste er vel enige om at snølandskapet er vakkert! Ta med kameraet ut og lek deg med motiver i det nydelige vinterlyset.

Her kommer 6 tips til hvordan du tar flotte bilder i vinterlandskap:

❄ Når det er kaldt ute går det hardt utover batterikapasitet på kamera og mobil. Ta med ekstra batteri, og oppbevar det tett til kroppen, slik holder det varmen og varer lenger. Mobilen kan være lurt å pakke inn i for eksempel en ullsokk med plast over. Det kan også være lurt å ta med seg en powerbank. Med disse forholdsreglene kan du knipse i vei og kose deg med fotograferingen lenger.

❄ Når snøen ligger der så hvit og vakker, blir den dessverre ofte grå på bildene.  Om du overeksponderer litt manuelt på kameraet, sørger du for at snøen ser hvit og lekker ut også på bildene.

❄ Hvorfor ta bare et bilde når du kan ta mange? Har du et fint motiv, så knips i vei. Bruk kroppen. Gå ned på kne, eller opp på en bakketopp. Gå rundt motivet og varier vinkelen på bildet. Finn punktet der lyset blir best. Til slutt har du det perfekte bildet!

❄ Ikke glem de små vakre detaljene. I snølandskapet finnes det så mye vakkert. Bruk øynene gjennom linsen og forevige dem.

❄ Barn i lek er et bedre motiv enn oppstilte bilder. Fang de fine øyeblikkene med litt ‘smug’ fotografering.

Når du kommer hjem med alle bildene, husk å ta vare på dem for fremtiden. Sett sammen bilder tatt av mennesker, detaljer og natur og lag en CEWE FOTOBOK. Da kan du enkelt se bildene igjen og igjen. Det beste bildet fortjener en plass på veggen i stort format. Det gir deg glede lenge!

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *