CEWE Japan Photo Blogg

Med Japan Photo til Vardø!

Som en avsluttende del av Nasjonal Fotovandring 2014, reiste Japan Photo til Vardø for å besøke lokal arrangør Vardø Film- og Fotoklubb, og invitere klubbens medlemmer med på utvelgelse av boken vi skal lage med de beste bildene fra Nasjonal Fotovandring. Vardø ble valgt blant alle 19 arrangørbyer på grunn av stor deltagelse – regnet i prosent i forhold til byens innbyggertall.

cfb

Hvert år lages en stor og flott CEWE FOTOBOK med de beste bildene fra Nasjonal Fotovandring. Alle 114 vinnerbildene er garantert plass, i tillegg kommer drøyt 100 bilder som er valgt ut av redaksjonskomiteen, som i år har bestått av medlemmer fra Vardø Film- og Fotoklubb. Det finnes vel ingen bedre måte å ta vare på disse bildene enn å lage en flott CEWE FOTOBOK, sier Hanne-Kjersti S. Iversen fra Japan Photo. Boken vil bli trykket i flere hundre eksemplarer, og alle lokale arrangører får hver sin bunke. Mange av bøkene ender opp på cafeer, biblioteker og andre sentrale møtesteder i byen. Bøkene har også vært populære som premier og utmerkelser i fotoklubbene.

lindholm

Årets klubbesøk skal ikke bare dreie seg om å lage bok – vi skal gi de lokale fotointeresserte en helg fylt med fotofaglig innhold, utfordringer, gode historier og hyggelige møteplasser. Alt dette stemte, og vi fikk en uforglemmelig helg i Finnmark. Klubbmiljøet er ungt – da klubben er bare et år gammelt. Likevel møtte vi stor interesse og entusiasme. Dette sier Morten Reiten fra Japan Photo, som er ansvarlig for både Nasjonal fotovandring og kursvirksomheten til Japan Photo. Dermed var det naturlig å også tilby et par kurs når man først var på besøk. Fredag kveld var det kamera grunnkurs, søndag var temaet naturfoto. Begge kursene ble godt mottatt av lærevillige deltagere.

Morten Vardø 2
Foto: Dan Tore Jørgensen

For å toppe det hele stilte Olympus med to av sine ambassadører – fotografene Dag Spant og Trond Lindholm. Det var ingen tvil om at disse muntre og kunnskapsrike herrene løftet innholdet i helga, med flotte bilder, stor entusiasme og godt humør. Begge holdt bildevisninger på lørdag formiddag, og fikk i tillegg æren av å kåre årets bilde i fotoklubben.

digital noir (1)

For å utfordre både besøkende og deltagerne, var det på lørdag lagt opp til en workshop med stilistisk tema Film Noir-sjangeren. Denne viktige filmsjangeren fra 40 og 50-tallet kjennetegnes av mye mørke bilder, hardt lys og stereotype karakterer. Ved hjelp av 4 flotte  modeller og fantastisk location på Nordpol Kro, fikk de ca 15 deltagerne timene til å fly. Det ble tatt en rekke bra bilder, og den totale kvaliteten på modeller, location og fotografenes iver – gjorde at dette overgikk all forventning!

landskap

melby (1)

Vær og føreforhold i Vardø i januar kan nok ta pusten fra de fleste – men dette kompenseres effektivt av stor gjestfrihet og et førsteklasses vertskap. På søndag ble vi invitert til kommandanten på Vardøhus Festning – hor vi ble servert kaffe og kommandant Melbys annerkjente eplekake – etterfulgt av en privat omvisning og historietime.

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *