CEWE Japan Photo Blogg

Villmarkens ambassadør

Hvis du går med en liten naturfotograf inni deg, hvis du drømmer om en dag å pakke sekken og dra ut i villmarken med kameraet ditt eller hvis du bare lett lar deg røre og inspirere av storslått natur, så bør du ta en titt på bildene til Ole Jørgen Liodden.

Se for deg å liste seg gjennom regntung granskog langt mot nord, for så å møte det trolske, gule blikket til ei lappugle som plutselig kommer mot deg på utslåtte vinger i skumringen. Tenk deg å ligge på magen i snøføyka på Sør-Georgia mens kongepingviner vagger forbi i lang rekke på vei mot Sørishavet, eller å snike seg innpå en løveflokk i Masai Mara mens den er i ferd med å fortære en bøffel midt på svarte natta. Det er disse øyeblikkene Ole Jørgen Liodden er på leting etter. Det er kanskje ikke så rart at det blir spektakulære bilder av sånt.

Arctic fox

 

Ole Jørgen tråkket sine barnesko i vakre Valdres, og det var der han begynte å utvikle sitt talent for fotografiets kunst. Utallige timer med øving og eksperimentering, samt en betydelig andel pågangsmot har gjort ham til en av Norges aller beste naturfotografer og en anerkjent utøver også i europeisk sammenheng.

Det er lett å bli fengslet av de magiske øyeblikkene han klarer å fange med kameraet. Man trenger ikke engang være utpreget naturinteressert for å la seg rive med av fortellerevnen, komposisjonen og skjønnheten i fotografiene, og det vakre lyset i de arktiske bildene hans kan ta pusten fra noen hver. Så ligger det også et omfattende arbeid bak, og en lidenskap og utholdenhet få kan måle seg med. Ole Jørgen mestrer ikke bare kameraet brilliant, han planlegger i ukesvis for å være forberedt på lysforhold, posisjoner, dyreliv og topografi. Årene som fotograf har lært ham å jobbe på lag med omgivelser som stadig er skiftende og ofte kan by på helt andre fotografiske muligheter enn forventet.

Polar bear

Når man opererer på et slikt nivå kreves det også inngående kunnskap om og interesse for dyreartenes levesett og atferd. Ole Jørgen er grunnleggende opptatt av å utvise aktsomhet, respekt og hensyn til dyrene når han beveger seg i deres territorium. Hans evne til å lese bevegelser og signaler er et sentralt hjelpemiddel på jakt etter blinkskudd, og han besitter et imponerende repertoar av erfaringer og anvendelig kunnskap om dyreliv fra alle verdensdeler.

Han står bak firmaet WildPhoto Travel AS som arrangerer fotosafari og ekspedisjoner til Svalbard, Afrika, Galapagos og Antarktis. I 2005 publiserte han sin første bok – en praktbok om Valdres som ble en stor suksess. Siden har det blitt flere bokutgivelser, hundrevis av publiserte bilder i magasiner og bøker samt flere internasjonale priser.

Ole Jørgen vært ambassadør for Japan Photo siden 2013, og mellom alle reisene sine deltar han på ulike arrangementer i samarbeid med oss. Den 21. mars kan du møte ham på Naturfotofestivalen i Ski hvor han lanserer og signerer sin nye bok om Svalbard. Flere av bildene hans finner du her.

Leopard i Botswana

Liodden i felten

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *