Japan Photo Blogg

Portrettbilder av barn + såpebobler = suksess!

Bilde av Sarah med såpebobler

Dette innlegget er skrevet av gjesteblogger Martine Heitmann Størseth, som blogger vanligvis på martineelvira.blogg.no.

Som mange vet, er ikke barnefotografering alltid like lett. Små barn har ofte lyst til å gjøre mye annet gøy enn å stå der du egentlig skulle fotografert barnet. Kanskje barnet ikke er gammelt nok til å i det hele tatt forstå hva som skjer?

Bilde av Sarah med såpebobler

Innstillinger på mitt Nikon D700: 1/122sek, f-nummer 22, brennvidde 116

Vann og såpe er løsningen!

Et godt tips til de som skal fotografere jenter i den alderen, er å ha med såpebobler, enten som en reserveløsning, om planen din ikke skulle fungere, eller rett og slett om du gjerne vil fotografere med såpebobler. Det er flere gode grunner til å bruke såpebobler, men først og fremst bruker jeg det for å fange oppmerksomheten og lede modellen dit det skal være.

Såpebobler får også fram mange fine utrykk i ansiktet til barnet og såpebobler i seg selv er veldig fint på bildene. Uansett barnets alder, forstår alle jenter noe så vakkert som såpebobler.

Bruk Photoshop

Du må jo ikke nødvendigvis å ha med såpeboblene på bildet. Om du kan Photoshop, kan boblene klones bort, eller så kan du “time” at boblene ikke blir med på bildet.

Bilde av Synne med såpebobler

Innstillinger på mitt Nikon D700: 1/125sek, f-nummer 7,1, brennvidde 82

Få med en hjelper, eller to

Foreldrene til barnet er som oftest med under fotograferingen, og da er det viktig å samarbeide med dem.  Om du selv skulle passet på at modellen er på rett plass, blåst såpebobler og fotografert samtidig, ja da er det ikke sikkert det ville blitt noen gode bilder.

Når du fotograferer barn, har du som oftest et lavt utgangspunkt, for å komme ned på det nivået de er på. Og hvor er det barna ser når du fotograferer dem? Ikke ofte i objektivet, men på foreldrene. For å unngå en haug med bilder hvor barnet ser rett oppover kan du be foreldrene sette seg ned.

Bilde av Sarah med såpebobler

Innstillinger på mit Nikon D700: 1/125 sek, f-nummer 22, brennvidde 110

Utstyret

På disse bildene, har jeg brukt et Nikon D700 med et 70-200mm f 2.8(nikon objektiv). Jeg vil ikke nødvendigvis anbefale å bruke et så stort og tungt objektiv til barnefotografering, selv om jeg er mer en fornøyd med objektivet. Når du må ligge på gulvet eller sitte på baken, er det tungt og vanskelig å holde alt stødig i lengden. Man trenger strengt tatt ikke en så stor zoom-mulighet.

Såpebobler er ikke noe du trenger å kjøpe i dyre leketøysbutikker. Lag det selv istedenfor!

Oppskrift på såpebobler

  • 1 kopp zalo
  • 12 kopper vann
  • 1 ss glyserin (kjøpes på apoteket)

Dette er en relativt stor blanding, og du vil ikke trenge så mye til et par timer fotografering.

Hva syns dere om bildene og metoden?

Om forfatter Vis alle innlegg

jpno-igor

1 kommentarSkriv en kommentar

  • Hei Martine, helt genialt tips. Flott måte å få mer interessante bilder. Likte også tipset om at foreldrene bør sitte og ikke stå, slik at når barna ser på dem så kan bilde allikevel bli bra.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *