Japan Photo Blogg

Bli med når Lene tester Wacom Cintiq 13HD!

Lene Havn Heimvik har fått prøve seg på Wacom Cintiq 13HD Touch gjennom Japan Photo. Se resultatet hennes her og les hva hun syns om tegnebrettet!

Lene Havn Heimvik

“Tegnebrettene fra Wacom er ikke ukjente for meg. Jeg har hatt Intuos 4 Wireless i flere år og har vært veldig fornøyd med det. Det krever imidlertid god øye-hånd-koordinasjon å tegne på brett med blikket rettet mot en PC-skjerm, og det å tegne direkte på skjermen er en så stor forbedring fra dette at jeg ikke kommer til å gå tilbake til Intuos 4 igjen.

Som student i mediedesign og kommunikasjon har jeg spart mye tid og arbeid på å bruke Cintiq 13HD under eksamen.

Skjermen på tegnebrettet er veldig bra. Den har flotte farger og klart bilde. Brettets størrelse er akkurat passe stor, og det er lett og behagelig å holde i. Stativet som følger med kan enkelt justeres i tre høyder, men selv bruker jeg det helst uten stativ. Jeg liker best å holde brettet i fanget så jeg kan vri og vende på det slik jeg gjør med et vanlig tegneark.

Det er utrolig gøy å tegne direkte på skjermen! Cintiq 13HD er så nøyaktig og behagelig å jobbe med at det nesten oppleves som å tegne på papir. Det reagerer raskt, stopper ikke opp midt i en strek og det er lett å lage detaljerte tegninger.

Pennen kan kalibreres, og den er god å holde i og legger seg fint i hånden. Det følger med et eget etui til oppbevaring.

Bilde prosess

Lene syns det var stor forskjell å kunne tegne direkte på brettet.

Touch-funksjonen på brettet kan skrus av og på. Personlig synes jeg funksjonen er litt treg og upresis og bruker den kun for å zoome eller bevege fram og tilbake. Utover dette syns jeg ikke den fungerer optimalt. I tillegg har jeg som vane å legge håndflaten på skjermen og foretrekker derfor stort sett å ha touch-funksjonen avslått.

Brettet har også noen knapper som kan programmeres, og disse er helt supre! Her kan du selv bestemme hvilke funksjoner de skal ha – så om du for eksempel bruker eyedrop en hel del, slik som meg, så kan du legge den inn på en av knappene så den er lett tilgjengelig.

Jeg har bare to ting å utsette på tegnebrettet. Det ene er at det av og til har problemer med å finne pennen når jeg skrur det på, slik at jeg må skru det av og på en gang til. Det andre er ledningene. I tillegg til strømkabel går det tre ledninger mellom tegnebrett og PC. Jeg skulle ønske det var litt færre og at de var lengre, og jeg skulle gjerne sett at det var kabelinngang på begge sider av brettet.

Men likevel kan jeg ikke konkludere med annet enn at Wacom Cintiq 13HD Touch er et supert verktøy som jeg har stor nytte og glede av. Jeg anbefaler tegnebrettet på det varmeste!”

Bilde dronning 1

Dronningportrett under produksjon…

 

Bilde dronning 2

…og som ferdig tegning!

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *