Japan Photo Blogg

Foto på lerret er kunst!

Jeg ønsker å skrive litt om det å fremkalle foto på lerret. Når man tar bilder over på lerret blir det en spesiell effekt. Det kan nesten se ut som et maleri. Overflaten er ujevn i stedet for jevn som på fotopapir, og jeg synes bildene får mer liv, følelse, stemning og spenning!

Jeg har blitt en stor fan av foto på lerret! Bildene blir plutselig omgjort til noe helt spesielt og unikt, og jeg kaller det kunst! Bilder med glass og ramme, som både jeg og andre har brukt i årevis, er fortsatt en stor del av veggpryden vår. Det vil vi jo også ha, men har du et litt spesielt bilde som du synes fortjener litt ekstra oppmerksomhet, ja da bør du definitivt prøve deg på lerretsbilder!

Foto på lerret blir et fantastisk blikkfang. Du kan skape ditt eget kunstverk som ingen har maken til, og til en brøkdel av prisen du må betale for et bilde fra en masseprodusert varekjede. Og da risikerer du i tillegg at naboen har akkurat det samme bildet! Liker du ikke å ta bilder selv kan du bestille et av en venn, eller få noen til å ta bilder for deg. En annen mulighet er bildebloggere, som ofte tar oppdrag. På denne måten kan du på en rimelig måte skaffe deg et stort utvalg bilder å velge mellom. Men har du et kompakt kamera eller speilrefleks, kan du få et knallflott bilde hvis du bare tør å prøve deg frem! Det aller kjekkeste er jo å ha sin helt egen kunst på veggen, og jeg kan garantere deg at i litt stort format, er foto på lerret et BLIKKFANG man ikke kan unngå å legge merke til. Før i tiden var det jo malerier som gjaldt og dominerte stueveggene. Det er fortsatt flott, men foto på lerret tar mer og mer over i de norske hjem. Og så er det jo så enkelt! Men det er det kanskje ikke alle som vet…

Så lurer du kanskje på hva som egner seg best til bruk på lerret. Egentlig kan alt brukes, men jeg ville kanskje ikke brukt feriebildet fra Disneyland… Du må følge din egen smak, men jeg synes selv at naturbilder, strand, hav, solnedganger, baby og barnebilder og portrettbilder fungerer bra. Abstrakte bilder er særdeles godt egnet og flott til lerret. Strukturen som kommer frem på lerretet gjør at det nærmest ligner et maleri, og du er garantert at det vil ta seg godt ut på veggen. Du kan også arrangere dine egne bilder, for eksempel kan barna dine være hovedfiguren i kjente eventyr (se bilder under)…

Bildet må ikke være sylskarpt. Uklare bilder kan være like fine på lerret på grunn av strukturen, og den ujevne overflaten og det uskarpe/ujevnheten vises ikke som på et vanlig glanset bildet. Men gjør det bare enda mer “malerisk” vakkert, så ikke vær redd for å prøve deg frem om du har noen favorittbilder du kunne tenke deg på lerret!

Gaveidé? Disse små lerretene har en utrolig gunstig pris, og er et minne for livet!

Bilde på prinsesselerret er barnerommets største blikkfang. Nå ble ikke dette bildet like bra som det er i virkeligheten, da jeg fotograferte bilde for å legge det inn her, men det er av høyeste kvalitet og meget vakkert og populært for små prinsesser. Gjett om hun får misunnelige kommentarer fra sine små prinsessevenner!

Bilde før lerret

Dette er bildet på vanlig print

Og dette er bildet på lerret litt forminsket i innlegget her.

Strukturen kommer ikke så godt frem her, men det ser ut som et maleri, og jeg er særdeles glad i det. Jeg får også veldig positive kommentarer fra de som kommer på besøk og ser det.

Det siste bildet jeg har bestilt i hele 60*60 størrelse, og blir et blikkfang uten like. Det er det største jeg noen gang har bestilt. Jeg kan bare vise dere det lille bildet da jeg fortsatt venter på at lerretet skal bli ferdig, og det GLEDER jeg meg veldig til. Det skal få hedersplassen i stuen, fordi det er et bilde som betyr noe spesielt for meg.

Bildet heter The Window girl

Trinn for trinn guide:

1. Begynn med å registrer deg som kunde med brukernavn og passord.
2. Deretter velger du ”forstørrelser” og ”lerret”. Her får du opp det minste formatet som er 20*30 cm.
3. Så kan du velge designermal med diverse bakgrunner som f.eks. det prinsesse bildet over, flere bilder på ett lerret, eller du kan velge å ikke bruke designet mal. Da får du opp et tomt “lerret” ved siden av, og du trykker ”tilføy bilde”.
4. Deretter kommer det en boks hvor du trykker ”utforsk”, trykk på denne og du er inni bildegalleriet ditt og velger bildet du vil ha. Så trykker du ”last opp”, og drar det over i den tomme rammen. Da vil du straks se hvilken kvalitet bildet har, og får det dårligere enn grønt smilefjes, ville jeg prøvd et annet. Får du derimot grønt smilefjes, kan du prøve deg frem med størrelser. Og kanskje er du så heldig at du får smilefjes på de aller største, om det er ønskelig å bestille.
5. Når bildet er i rammen, dukker det opp en blyant. Den trykker du på for å justere bildet riktig inni rammen. Det er også brettekanter som du ser godt, og som du må ta hensyn til i plasseringen av bildet.
6. Så trykker du ”bestill”. Da vil du få spørsmål om du vil ha med ramme, noe som anbefales fordi det er flott med ramme på et lerretsbilde. Men om du velger å ikke ha ramme, er det likevel flott, så det blir en smakssak.
7. Du kan velge å få bildet i posten eller avhenting i butikk (som er rimeligst).
8. Nå har du bestilt ditt eget kunstverk på lerret!

Helt til slutt vil jeg bare nevne et par fallgruver det er lett å gå i. Når man redigere bildene (for de som gjør det) er det ikke alltid man husker på at de skal bestilles i store størrelser på lerret, og resultatet blir dermed et elendig surt fjes! Jeg har selv ”overredigert” et bilde for en kunde, og det var kjempetrist at bildet ikke kunne brukes til lerret. Men jeg fikk heldigvis reddet det med å redigere det på nytt.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til og håpe at noen av dere fikk lyst til å ha egne fotolerret som pryder hjemmets lune rede!

Line Storlid

Se også innlegget på Lines blogg

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *