Japan Photo Blogg

Fast kunde av fotolerret!

Fotograf Arne Nævra bruker alltid lerretsbilder fra Japan Photo til sine utstillinger. – Med riktig justerte bildefiler er resultatet fra CEWE og Japan Photo så likt originalen at jeg ser ingen grunn til å bruke manuelt utskrevne bilder.
Arne Nævra er en av Nordens mest profilerte naturfotografer og naturfilmskapere. Han står bak TV-serier som «Vi på Langedrag», «Villdyr og villmark», «Antarktisk – en eventyrlig seilas» og «Norske Naturperler». I tillegg har han også gjort flere filmoppdrag for BBC.

^17B32F8B51622CD4035E597066E176110C57AF4B360EF177DB^pimgpsh_fullsize_distr

Fotolerret til utstillinger
Til sine utstillinger bruker Arne Nævra Japan Photo sine lerretsbilder, og det er flere grunner til at han velger lerret som produkt til sine bilder.
– Lerret har et tidløst klassisk preg med assosiasjoner til oljemaleri og linjer fra de kjente norske romantiske malerne og opp til dagens dyremalere, forteller han.

Liker store bilder
– Lerret er lett å lyssette med sin matte overflate, og dermed lite refleksjoner. Det er mer komplisert med blanke overflater, sier Nævra.
Store motiver er noe Nævra er glad i.
– Jeg er tilhenger av store bilder, bilder som viser seg frem og setter preg på rommet. Små bilder gir ikke samme effekt. Folk har plass til store bilder, det er bare å rydde plass, sier han.

^96BF56AE8D68DE8A719560C8BDD98F94FC90C868015283D5CC^pimgpsh_fullsize_distr

– Veldig bra kvalitet
– Hvorfor printer du ikke bilder selv?
– Med riktig justerte bildefiler er resultatet fra CEWE (Japan Photo) så likt originalen at jeg ser ingen grunn til å bruke manuelt utskrevne bilder.
Nævra synes kvaliteten har vært veldig bra på lerretene, og har fått god service.
– Jeg har bestilt mer enn 50 bilder til utstillinger, og kun en gang har jeg opplevd å få et bilde med feiltrykk. Jeg fikk da nytt bilde på Japan Photos 100% fornøydgaranti, sier han.

Om forfatter Vis alle innlegg

Bjørg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *