Japan Photo Blogg

Den store XXL-testen: Canvas

John Diamond

– Jeg testet fotolerret og er kjempefornøyd, sier Jens Anders Ravnaas. Musikk-fotografen fikk teste canvas for oss. Her er hans vurdering:

“Jeg har et par tomme, hvite, vegger på kontoret og har lenge tenkt å fylle de med noen av mine egne bilder. Jeg er svært glad i musikk, og liker å fotografere konserter, så temaet var lett å avgjøre.

Jens Anders Ravnaas

Jens Anders Ravnaas fikk teste canvas for oss

Japan Photo har et stort utvalg av ulike måter å lage forstørrelsene på, og det er ikke umiddelbart lett å se for seg hva som passer best. Heldigvis har Japan Photo-butikken her i Kristiansand en fyldig utstilling som viser de ulike produktene, og jeg bestemte meg for at lerretsprint (canvas) nok var det som passet best inn på kontoret.

Størrelsen var også vanskelig å bestemme. Hvor stort må bildet være for å ikke virke lite og puslete. Og når er et bilde for stort?. Dessuten vil jeg gjerne ha flere bilder på veggene, ikke bare ett eller to. Igjen var et besøk på min lokale Japan Photo-butikk nyttig. Jeg endte opp på 60×60 og 80×60 (avhengig av bildeformat).

Det var selvfølgelig ikke lett å velge ut hvilke bilder jeg skulle bruke, men jeg fant til slutt noen som jeg mente ville passe godt på en vegg.

Bestillingen på nettet var enkel og gikk kjapt. Det spesielle med canvas trykk, er at bildet brettes rundt en treramme, slik at noe av bildet blir liggende på kantene og ikke er synlig. Bestillings programmet viser tydelig hva som blir borte, og gir mulighet for å justere bildet slik at det passer best mulig. Altså ikke noe problem, men noe man skal være klar over. I ettertid ser jeg jo at jeg burde justert for dette i billedbehandlingen. Jeg behandler alle bildene i Lightroom, og det ville være veldig lett å beskjære med litt ekstra i kantene for å kompensere for dette.

Jeg valgte å hente på min lokale Japan Photo-butikk (alltid greit med en god unnskyldning for å ta en tur og la seg friste av alt det spennende fotoutstyret). Produktene var klare for avhenting etter en drøy uke, akkurat som lovet da jeg bestilte.

Spenningen var stor da jeg kom tilbake på kontoret og pakket ut bildene. Hvordan ville de tåle å forstørres opp så mye, og hvordan ville de fremstå på fotolerretet. Jeg ble ikke bare lettet, men kjempeglad, da jeg så det endelige resultatet. Dette var langt over forventet, og jeg er sikker på at canvas var det rette for mine litt røffe rockebilder.

Jeg synes også størrelsen jeg valgte, passet perfekt på veggen. Som dere kan se av bildet, er det plass til et til. Det er allerede bestilt.”

Andy Fairweather Low

Andy Fairweather Low, blant annet kjent fra Amen Corner og bandene til Eric Clapton og Roger Waters.

John Diamond

John Diamond fra Dana Fuchs Band

Slik ser bildene ut på veggen hos Ravnaas

Slik ser bildene ut på veggen hos Ravnaas

Om forfatter Vis alle innlegg

Silje

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *