Japan Photo Blogg

Inviterer til landets største fotoevent

For tredje år på rad blir fotoentusiaster over hele Norge invitert til å bli med på landes største fotoevent, Nasjonal Fotovandring.

Lørdag 13. september inviterer over 20 lokale fotoklubber i samarbeid med Japan Photo og Akam.no til Nasjonal Fotovandring. Opplegget er veldig enkelt, du tar med deg kameraet ditt og godt humør og blir tatt med på en fotografisk byvandring av de lokale fotoklubbene.

Haakon_Treider_1360_1500px (1)-1

Foto: Håkon Treider

 

Vil engasjere

– Målet med Nasjonal Fotovandring er å engasjere, aktivisere og inspirere. Terskelen for å delta er lav – det stilles ingen krav til utstyr eller ferdigheter. Størstedelen av deltagerne er amatører – fra nybegynner til entusiaster, forteller Morten Reiten, prosjektleder for Nasjonal Fotovandring.

Nasjonal Fotovandring appellerer bredt, vi har en stor andel kvinner som deltar og det er synlig representasjon av både barn og eldre. I fjor deltok over 1000 fotografer på Nasjonal Fotovandring, og Reiten gleder seg til å invitere med seg minst like mange deltakere også i år.

– Det sosiale, det å kunne møte mennesker med samme interesse er noe som mange setter pris på. Vi ønsker at dette skal være den store fotodagen, hvor alle med et snev av interesse for foto og fotografering, møter opp og synliggjør hvilken fantastisk hobby dette er, sier Reiten.

De fleste setter pris på å gå sammen med flere på motivjakt denne dagen – men skulle du like å fotografere alene, er det fullt mulig å finne sine egne ruter og avstikkere. For de som har lyst til å mingle og gjøre noe etter selve vandringen, blir det mer eller mindre organiserte møtesteder i mange av arrangørbyene.

Lokale hjelpere

I alle 19 byer er det lokale fotoklubber med som arrangører. Deres jobb er å planlegge og markedsføre lokalt, sette opp den lokale ruten, i tillegg til å komme med gode faglige tips underveis på selve fotovandringen.

Det koster 100 kroner å delta på Nasjonal Fotovandring, som i sin helhet går til fotoklubben.

Stor premiepott

Alle som er med på Nasjonal Fotovandring kan delta i fotokonkurransen, der Japan Photo har premier for over 180.000 kroner. Konkurransen er delt inn i en lokal, og en nasjonal runde. Temaet for årets konkurranse er kontraster.

– Vi har et solid premiebord, og det er ingen tvil om at dette blir en drivkraft og inspirasjon for å delta. Med valgfritt fotoutstyr for 30.000 kroner i førstepremie, har man mulighet til en betydelig oppgradering av utstyrsparken, forteller Morten Reiten.

I etterkant av fotovandringen blir det laget en påkostet fotobok med utvalgte bilder fra fotovandringen, sett fra fotovandrernes standpunkt. I 2013 ble det levert inn nesten 2000 bilder til konkurransen – svært mange av de holdt høy kvalitet. Et betydelig utvalg av disse bildene blir samlet i en nasjonal bildebok, som blir distribuert til kafeer, bibliotek og andre møteplasser i deltakerbyene.

Nasjonal Fotovandring blir arrangert i følgende byer; Vardø, Longyearbyen, Tromsø, Harstad, Trondheim, Kristiansund, Ålesund, Bergen, Haugesund, Stavanger, Sandnes, Kristiansand, Arendal, Porsgrunn, Tønsberg, Drammen, Oslo, Fredrikstad, Lillehammer.

Mer informasjon om Nasjonal Fotovandring finner du her.

Om forfatter Vis alle innlegg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *