Japan Photo Blogg

Fanget de beste kontrastene

Juryen i Nasjonal Fotovandring mente Ola Gamst Sæther tok det aller beste bildet under årets fotovandring. Fredag fikk Sæther premier på over 30.000 kroner.

Med dette bildet ble Ola Gamst Sæther vinneren i den nasjonale konkurransen av Nasjonal Fotovandring. Foto: Ola Gamst Sæther

Med dette bildet ble Ola Gamst Sæther vinneren i den nasjonale konkurransen av Nasjonal Fotovandring. Foto: Ola Gamst Sæther

Blant 2500 bidrag fra 19 deltakerbyer, fordelt på 1200 deltakere, var det til slutt Ola Gamst Sæther fra Oslo som knipset det aller beste bildet under Nasjonal Fotovandring 2014. Fredag fikk han overlevert premien av prosjektleder for Nasjonal Fotovandring, Morten Reiten.

– Det er veldig allright, jeg ble overrasket og veldig glad når jeg fikk vite at jeg hadde vunnet. Da jeg vant den lokale konkurransen i Oslo, håpet jeg at jeg hadde en sjanse i den nasjonale konkurransen. Det var en veldig gledelig overraskelse, forteller Gamst Sæther.

 

En terskel

– Det er første gang jeg er med på noe slikt, og ville gi meg det som en utfordring. Jeg startet tidlig på lørdagen, og dro til byen for jeg ville gjerne ta bilder der det var mye folk. Jeg liker aller best bilder med folk på. Jeg tok en økt på morgenen og formiddagen, og en ny økt på kvelden. I løpet av en time fikk jeg tatt både vinnerbildet, og bildet jeg fikk 4.plass med i Oslo, forteller Sæther.

Sæther har en 50% stilling som fotograf ved Universitetet i Oslo, men streetfotografering er ikke noe som han vanligvis gjør.

– Det er en terskel å spør ukjente mennesker om det er ok at man fotograferer. Når man kommer over den terskelen, så kan man ikke få annet enn nei. Jeg tok en lang bildeserie av personene på vinnerbildet, og det var et av de siste i serien som jeg sendte inn i konkurransen. Da var de blitt mer vant til at jeg sto der og fotograferte. Det var da kontrastene i bildet kom, forteller han om vinnerbildet.

Juryen i Nasjonal Fotovandring mente at vinnerbildet var soleklart blant de 144 bildene som gikk videre til den nasjonale runden av konkurransen.

Prosjektleder i Nasjonal Fotovandring, Morten Reiten (t.v) fikk æren av å overrekke vinnersjekken til Ola Gamst Sæther.

Prosjektleder i Nasjonal Fotovandring, Morten Reiten (t.v) fikk æren av å overrekke vinnersjekken til Ola Gamst Sæther.

 

Går for fullformat speilreflekskamera

Sæther er en Nikon-entusiast, men selve vinnerbildet er tatt med en Sony RX100. Til sammen fikk Sæther premier på totalt 33.500 kroner.

– Det er en veldig fin premie, og jeg vurderer å kjøpe meg et fullformat speilreflekskamera for premiesummen. Jeg kommer nok til å printe ut vinnerbildet, og det vil nok få plass enten hjemme eller på jobben, forteller han.

– Kommer du til å delta på Nasjonal Fotovandring til neste år også?

– Fallhøyden er stor, men det kan godt hende at jeg blir med neste år også. Selv deltok jeg ikke på fotovandringsdelen, men jeg synes at spredningen er veldig fin. Det er noe som engasjerer mange mennesker, sier han.

Om forfatter Vis alle innlegg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *