Japan Photo Blogg

Døde fugler, stammefolk i Indonesia og rocka konsertbilder

I forbindelse med fotodager 2014 hos Japan Photo Stavanger vil fotografene Kenneth Sporsheim, Audun Amundsen og Einar Sira inspirere fotoentusiaster med sine foredrag.

Fotografene

Kenneth Sporsheim, Audun Amundsen og Einar Sira holder foredrag under Fotodager 2014 hos Japan Photo Stavanger. Foto: privat/Knut Koivisto

Fra 8.-11. oktober blir fotodager 2014 arrangert hos Japan Photo Stavanger for aller første gang.

– Målsettingen for arrangementet er å vise den store bredden som finnes innenfor foto. Vi ønsker å gi fotoentusiaster faglig påfyll i alt fra studiofotografering, ulike kurs, produksjon av bilder og spennende foredrag, forteller butikksjef for Japan Photo Stavanger, Jan Willy Johansen.

Stammefolk og Tom Waits

Lørdag 11.oktober blir det tre spennende fotoforedrag på programmet med de kjente fotografene Kenneth Sporsheim, Audun Amundsen og Einar Sira.

Rock `n` roll-fotograf Kenneth Sporsheim vil snakke om livet i fotograven foran scenen – hvor arbeidsdagen er kort, hektisk og høylytt. Sporsheim er ambassadør for Pentax – og fotograf for blant annet Metal Hammer.

Rogalendingen Einar Sira har nylig stilt ut bilder på Nordic Light i Kristiansund, og vil holde et foredrag om prosjektet «A sight for sore eyes». Tittelen er hentet fra en Tom Waits-låt, en artist som har vært en stor inspirasjonskilde for Sira. Hovedmotivet i prosjektet er fugler. Døde fulger. Som Sira har fotografert i sin egen hage i Sandnes.

Audun Amundsen forteller og viser Hasselblad-bilder fra en 18 måneders lang reise gjennom Asia som senere skulle føre til et stort dokumentar-prosjekt filmatisert i løpet av 3 år i Indonesia. Vi vil få høre om den strabasiøse utviklingsfasen og forberedelsene til prosjektet, og det vil bli vist noen eksklusive filmsnutter fra den kommende dokumentaren ‘The Jungle’. Audun ble boende i over ett år blant stammefolket og lærte seg deres unedskrevne og utrydningstruede språk via Indonesisk.

– Vi ser frem til spennende og ulike foredrag, og er glade for å ha med oss både Sporsheim, Amundsen og Sira på fotodager 2014, sier Johansen.

Lærerike dager

I tillegg til foredragene er det et spennende program gjennom fire dager, som man kan få med seg hos Japan Photo Stavanger. Kurs i studiofotografering med produksjon av bildene, scannerkurs og demonstrasjon fra en rekke leverandører er noe av det som skjer under fotodagene.

Med et stort og aktivt fotomiljø både i Stavanger og Sandnes er dette noe som Johansen tror vil slå godt an.

– Her er det noe for enhver fotoentusiast, sier Johansen.

Her kan du se hele programmet for Fotodager 2014:

Fotodager_stavanger_A4_flyer

Om forfatter Vis alle innlegg

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *