Japan Photo Blogg

Vi bryr oss! Spennende samarbeid med Spinnvill og SOS-barnebyer!

Vi ble kontaktet av en engasjert Snorre Førreland i januar i år, i forbindelse med at han og forloveden Ingunn Narverud skulle seile jorden rundt til inntekt for sårbare barn i Ipiales, Colombia.
«Vi vil seile jorden rundt, men har også en drøm om at jorden sakte men sikkert skal bli et bedre sted å leve» sier Snorre.
Med disse ordene har hans engasjement og prosjekt, rørt ved oss og vi ville høre hva vi kunne gjøre sammen – for å bistå en virkelig god sak. Samarbeidet startet allerede da, og mye har skjedd siden den første telefonsamtalen i januar. Spinnvill seiler nå ute på åpent hav med Japan Photo som hovedsponsor!

logo_transparent2

IMG_38561

Hvordan det hele begynte;

Snorre er glad i å seile, noe han har til felles med resten av familien sin. Han har et stort ønske om å se og oppleve den store spennende verden. Men alt er ikke bra der ute. Snorre har også hørt om barna på gata, om mangel på utdannelse, korrupsjon, utnyttelse og triste skjebner. Gjennom sitt arbeid i barnevernet, har han sett hvor viktig det er å få en god start på livet – og hvor lite som skal til for å få den gode starten som betyr så utrolig mye!
Ingunn jobber som forsker på barns helse. Hun har sett at et solidt og godt helsetilbud til de minste her i verden har stor viktighet. Av erfaring vet hun at tidlig kartlegging og behandling av sykdom kan føre til store forskjeller i livskvalitet senere i livet, i motsetning til å ikke få hjelp.
Med denne kunnskapen og erfaringen, bestemte paret seg for å slå to fluer i en smekk.
Å fullføre drømmen om en jordseilas og samtidig hjelpe de som trenger det mest her i verden- nemlig barna! De ønsket å bidra til ”hjelp til selvhjelp”. Slik ble barn, utdanning og helse viktige stikkord.

SOS- Barnebyer, en god samarbeidspartner:

SOS- barnebyer pekte seg snart ut som en god samarbeidspartner. Ideen til paret ble tatt godt imot. Sammen fant de en by i Colombia – Ipiales som paret ville samle inn penger til. Ipalies er en grenseby i Colombia med stor fattighet og behov for hjelp. De sliter med menneskehandel av barn, stor gjennomstrømming av folk og liten stabilitet. Gjennom Snorre og Ingunn sin innsamling håper de å gi støtte til skole, helsetilbud og økonomisk hjelp til de mest utsatte familiene i Ipiales.

Ildåp-første-aleneseilas-6-of-6

Hva kan du gjøre for å hjelpe Snorre og Ingunn med innsamlingen?

Paret har opprettet en nettside S/Y Spinnvill, med blant annet en blogg der du kan følge dem på ferden. Her finner du historier fra det de opplever på seilturen. På nettsiden er det også mulig å booke seg inn på seilasen for å vere med på eventyret i en etappe eller flere. Båten har 4 lugarer og plass til minst 8 personer.

Spinnvill har en egen innsamlingsside hos SOS- barnebyer, der det er mulighet for både bedrifter og private å donere penger til prosjektet. Det er også mulig å sponse paret med utstyr. Japan Photo har blant annet sponset paret med et solidt fotoutstyr. For at de skal kunne lage en fin blogg og fremme saken sin på en god måte. Sponset utstyr blir auksjonert bort etter turen, og pengene går selvfølgelig til Ipiales.

Vi bryr oss!

Dette er et prosjekt vi i Japan Photo gjerne ville vere med å sponse. Og det har vi gjort ved å donere penger til saken og sponse paret med fotoutstyr, visittkort og T-skjorter med logo som de kan selge. Vi håper mange flere vil gi sitt bidrag til den viktige innsamlingen Snorre og Ingunn har startet.

Følg gjerne paret på nye eventyr med seilskuten S/Y Spinnvill via deres nettside. Les om det spennende de opplever, mer om prosjektet og ikke minst gi et bidrag til de fattige barna i Ipiales, Colombia.

SOS-barn762x280-Dominic-Sansoni-12621Utdanning-og-likestillingtpa-picture-42275-Colombia2-21

last ned (1)

 

 

 

 

Om forfatter Vis alle innlegg

Inger Lise Vereide

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *