Japan Photo Blogg

Den store CEWE FOTOBOK-testen: CEWE fotobok på matt fotopapir XL (30x30cm hardcover)

Aksel H. Johnsen har laget en CEWE FOTOBOK etter sitt besøk i New York. Her er hans vurdering:

Aksel H. Johnsen tester CEWE FOTOBOK

Aksel H. Johnsen tester CEWE FOTOBOK

Jeg valgte å lage CEWE FOTOBOK på matt fotopapir XL (30x30cm hardcover).

Dette er en bok jeg skal beholde, men som jeg ser fram til å dele med andre. Tanken var å sette sammen de beste bildene fra et kort New York-opphold, konvertert til svart-hvitt, til en tradisjonell portfolio-bok. Jeg ville benytte hvit bakgrunn, lite eller ingen tekst, og konservativ layout. Forhåpentligvis er bildene sterke nok til å fungere slik, uten videre innpakning.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg liker å lage fotobøker av mine egne bilder. Det er den beste måten å vise fram bildene på, men også, og kanskje like viktig, det er en god øvelse i redigering som tvinger meg til å vurdere hvert enkelt bilde, og om det hører hjemme i helheten. Familien pleier å lage bøker å gi bort til jul også. For meg er disse to øvelsene ganske forskjellige, men veldig givende.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg benyttet det maksimale antallet sider for denne typen fotobok – 98 – og på grunn av fotopapiret blir dette en veldig tykk bok. Den ser ut til å henge godt sammen. Limet under forbladet løsnet litt ved første gjennomlesning, men boka var helt fersk og limet ser ut til å ha satt seg godt nå. Boka var pakket i plast og en smart kartong som beskyttet hjørnene godt. Den var henteklar på under en uke – det er mer enn bra nok for et såpass ambisiøst produkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er svært fornøyd med resultatet. Det er tydelig at det er benyttet er fotopapir, og jeg synes svart-hvitt, særlig hvis kontrasten er kjørt opp litt, gjør seg bra på matt eller halvblankt papir (jeg vil si dette papiret er mer halvblankt enn matt).

Fordi jeg brukte lang tid på svart-hvitt-konverteringen og optimaliseringen av bidene i forkant, var det viktig for meg at bildene ble overført med de dimensjonene og med den kvaliteten jeg hadde bestemt. Gjennom hjelp-funksjonen lærte jeg å skru av den automatiske optimaliseringen for alle bildene. Når det gjaldt å beholde formatene og sikre at bildene ikke ble beskåret, fikk jeg god, høflig og rask hjelp i chatte-funksjonen. Jeg fikk også hjelp til å velge papirkvalitet (jeg visste ikke at «fotopapir» betød matt fotopapir.) Så all honnør til de som betjener chat-en!

Man er prisgitt CEWEs applikasjon for redigering og opplasting av boka, og dette stiller strenge krav til programmet. Jeg ble vant til programmet etter et par timer, og synes i det store og hele at det er et brukervennlig program. Likevel er det en stor bonus at chatte-funksjonen fungerer så bra. Når jeg kunne legge opp sidene akkurat slik jeg ønsket, og kvaliteten på trykket og innbindingen ble så god, må jeg si meg meget godt fornøyd. Dette ble en bok jeg kan være stolt av.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Om forfatter Vis alle innlegg

admin

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *