Japan Photo Blogg

«Historier fra Jæren» – Utstilling av Steinar Figved

Cyan :galleri holdt 27. – 29. september utstillingen «Historier fra Jæren» med fotografier av Steinar Figved. Figved ble kåret til «Årets Fotograf 2012» av nettstedet www.foto.no, og Japan Photo var stolt hovedsponsor av konkurransen.

Utstillingen viser Figved sitt møte med et vidt spekter av ekte mennesker i dagligdagse situasjoner, i sitt eget nærmiljø på Jæren.

– Jeg er født og oppvokst på Jæren. Dette er personlige historier om mennesker fra mitt eget nærmiljø, mennesker jeg på en eller annen måte identifiserer meg med, sier Steinar Figved.

Steinar Figved har bakgrunn både som avisfotograf og TV-reporter. De siste ti årene har han jobbet som reporter og videojournalist i TV 2 Nyhetene. I 2012 regisserte han sammen med Torgeir Foss den prisvinnende dokumentaren «Det er deg vi er glad i», om kollegaens kamp tilbake til livet etter en alvorlig fallulykke. Steinar Figved vant i 2010 Skup-prisen for fremragende undersøkende journalistikk. Han har i tillegg til journaliststudier gjennomført fem år med kunststudier i Norge og Storbritannia.

– Til daglig jobber jeg med nyheter og dokumentar og dette preger nok i stor grad bildene mine. Men i disse fotografiene forsøker jeg å tilnærme meg historiene på en litt annen måte. Jeg leter etter øyeblikk og detaljer som forteller mye uten å fortelle alt, sier Figved.

«Historier fra Jæren» er Steinar Figveds første separatutstilling og er en del av premien i konkurransen Årets Fotograf på www.foto.no. Utstillingen er produsert av Japan Photo XXL.

Det ble som en oppsummering av konkurransen laget en CEWE FOTOBOK med Steinar Figveds bilder, samt bilder fra de andre deltagerne. Boken koster kr 349,- og kan kjøpes på http://www.eurofoto.no/produkter/tilbehor/diverse-produkter/fotoboken-arets-fotograf-2012

Vinnerbilder, og deltagerbilder fra konkurransen "Årets Fotograf 2012" som ble arrangert på www.foto.no i samarbeid med Japan Photo.

Vinnerbilder, og deltagerbilder fra konkurransen «Årets Fotograf 2012» som ble arrangert på www.foto.no i samarbeid med Japan Photo.

Mer informasjon og flere bilder er tilgjengelige på www.steinarfigved.com.

Overskuddet for salget av boken går til Stiftelsen Nyenga.

Om forfatter Vis alle innlegg

Inger Lise Vereide

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *