Japan Photo Blogg

Moving China – bilder av Gerben Groustra

Den nederlandsk-fødte fotografen Gerben Groustra er nå aktuell med en ny serie bilder, Moving China. Groustra har vært så vennlig å dele noen av sine bilder med Japan Photos blogg.

Groustra som har reist verden rundt for å fotografere tuareger, samer og bhutanere, har nå samlet bilder fra sine reiser til Kina.

Han startet sin fotografiske reise i Beijing:

– Jeg fikk fort sans for hutongene, de trange gatene, nord for den Forbudte by. Ideen var å lage «street photo» i hutongene , med folkelivet i og rundt omkring disse bydelene.

– Men etter et besøk i Yingshan parken nord for den Forbudte by ble jeg kjent med en gruppe eldre  Tai Chi-utøvere under ledelse av Yan og herr Zhu. Språket ble et større problem, med ivrige kinesere som vil misjonere en lærevillig europeer, sier Groustra.

Hva bør man tenke på når man fotograferer i utlandet?

– Skal man fotografere folk i fjerne land er kommunikasjon det viktigste. Hva vil DU? Å kunne forklarer at du synes om andre kulturer, og er genuin villig å lære åpner de fleste dører. Kinesere er stolt av sin eldgamle kultur og sine filosofiske tradisjoner.

-Mange kommunikasjonsproblemer kan ordnes med et nikk og et smil og XIE XIE (takk). For å være sikker på kvikk nok fokus bruker jeg min gamle EOS 1DS – MII  med en 70-200mm 2.8 L. Siden jeg ikke er særlig imponert over min EOS 5D Mark II på bevegende motiv ( bra ellers), sier Groustra.

– Hasselbladden er storslegga der detaljer teller. Den er ikke særlig kvikk på raske situasjoner, men når det klaffer, blir det uten sidestykke.

– Jeg pleier å dele ut bilder på påfølgende turer til samme sted, men lov aldri bilder hvis du ikke kan holde ord. Kina er et moderne land , jeg deler ut mine visittkort. Jeg blir da senere på dagen ofte kontaktet på mail, og da får vedkommende sendt dagens bilder som vedlegg i returmailen.

– Kina er et paradis for fotografer, kineserne elsker foto, og de fotograferer gjerne deg også.

– Signaliser med blikk, med armer og bein om det er OK at du tar bilder, det er sjelden du hører et nei.

Bildene er til salgs og hvis du vil kjøpe noen av bildene, så er det mulig å kontakte Groustra via hans hjemmeside. Alle bildene i serien om Kina blir stemplet med dette stempelet:

bilde

Utstyr:
Kodak Retinette
Pentax Spotmatic
Nikon F 2 Rollei
Mamiya 6&6
Canon 1N
Canon EOS 10D
Canon EOS 1DS M II
Canon EOS 40D
Hasselblad H3D2

Les mer om Gerben Groustra >>
Under ser du noen bilder fra hans siste prosjekt, Moving China.

[slideshow_deploy id=’2673′]

         

Om forfatter Vis alle innlegg

admin

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *