Japan Photo Blogg

Pressemelding: Bergens største fotobutikk solgt til Japan Photo

I helgen ble det klart at Japan Photo Holding Norge AS overtar Ur og Foto sin butikk i Bergen. Carl-Magnus Engen, daglig leder i Japan Photo Norge, er svært entusiastisk over oppkjøpet. – Det er med stor glede vi meddeler at den 3. største frittstående fotoforhandler i landet, Ur og Foto, har blitt en del av Japan Photo-familien. Vi er svært fornøyde med å utvide satsingen vår i Bergen, siden dette er et viktig område for oss. Ur og Foto er som en institusjon å regne i bransjen, og butikken trekker kunder fra hele Vestlandet, sier Engen.

Fokus på CEWE FOTOBOK og fotoprodukter

Daglig leder i Ur og Foto, Geir Fiskerstrand, er svært fornøyd med å være del av en stabil organisasjon. Han forteller at overtagelsen kommer som et resultat av at Ur og Foto i en periode ikke klarte å leve opp til ønsket servicenivå. Begrenset tilgang på varer fra kameraprodusenter ble forsterket over tid, og gjorde det vanskelig å opprettholde driften.

– Ur og Foto har vært en stødig partner for hele det fotografiske miljøet både i Bergen og på Vestlandet. Dette ønsker vi nå å videreføre i samarbeidet med Japan Photo. Den største endringen blir økt fokus og kompetanse på fotoprodukter. Våre kunder har lenge etterspurt fotobøker, og nå kan vi tilby Europas markedsledende CEWE FOTOBOK. Det er svært gledelig, sier Fiskerstrand.

Større satsing i proff-markedet

Butikken har de siste årene hatt en stabil omsetning på rundt 20 millioner kroner. Ur og Foto er spesielt store i proff-markedet, og har vært sertifisert som pro-forhandler for både Nikon og Canon i flere år.

– Japan Photo har hatt en betydelig vekst de siste årene, og det er viktig for oss å satse videre for å styrke vår posisjon ytterligere i markedet. Vi gleder oss derfor til å få enda mer erfaring med proff-kunder, sier administrerende direktør Stephan Stein i Japan Photo. I en kort overgangsfase blir Ur og Foto-butikken holdt åpent parallelt med Japan Photo sin egen butikk i Olav Kyrres-gate.

– Vi er spesielt glade for at de ansatte i Ur og Foto vil fortsette hos oss i Japan Photo. De stiller med høy kompetanse og har styrke i det lokale markedet. Ur og Foto har satset stort på messer og kursvirksomhet, ved siden av salg av kamera- og videoprodukter. Dette er helt etter vår egen strategi, sier butikksjef Jan-Erik Hagen i Japan Photo Bergen. Overtagelsen av butikkvirksomheten skjer umiddelbart.

Om Japan Photo:
Japan Photo ble etablert i Danmark 1985. Den første butikken i Norge åpnet sommeren 1990 i Oslo. Japan Photo har siden starten vært kjent for høy kvalitet, stort utvalg og lave priser – både på fremkalling, CEWE FOTOBØKER, fotolerret, digitalkamera, objektiver og annet fotoutstyr. Nye spennende tilbud lanseres hver måned og vi fører et stort utvalg av tilbehør som for eksempel minnekort, vesker, album, albumtilbehør, film, rammer og mye mer.
Japan Photo har i dag 19 butikker og 18 nettbutikker i Norge, samt 6 butikker og flere nettbutikker i Sverige. Kjedens hovedkontor er på Greverud i Oppegård kommune, ca. 20 km. syd for Oslo. Japan Photo eies av CeWe Color, som er Europas største fotolaboratoriekjede med laboratorier og virksomhet i 14 forskjellige land.
Japan Photo Holding Norge AS omsetter årlig for rundt 500 millioner kroner.

Om Ur og Foto:
Ur og Foto har i snart 30 år vært en av Bergens ledende leverandører av fotoutstyr til både amatører, semi-proffer og profesjonelle. Hos oss finner du alt fra enkle kompaktkamera til profesjonelt kamerautstyr. Våre dedikerte medarbeidere har til sammen mer enn 100 års erfaring i å hjelpe deg med å gjøre det riktige valget når du står på trappene til å investere i nytt fotoutstyr.


Bildetekst: Geir Fiskerstrand (daglig leder Ur & Foto) og Jan-Erik Hagen (butikksjef Japan Photo Bergen),


Bildetekst: Geir Fiskerstrand (daglig leder Ur & Foto), Carl-Magnus Engen (daglig leder Japan Photo Norge) og Raymond Lakshol (salgskonsulent Ur & Foto).

Om forfatter Vis alle innlegg

admin

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *